Welke kleur massagetafel moet ik kopen?

Kleuren is een belangrijk onderdeel van ons leven, ze hebben namelijk invloed op ons energie level en op ons humeur. Kleuren hebben ook invloed op de sfeer die in een kamer hangt. Een kamer met blauwe en andere koude kleuren geeft ons vaak een relaxt gevoel, terwijl een ruimte met rode en andere warme kleuren ons vaak meer energie geeft.

Voor die reden is het natuurlijk geen verassing dat kleur een belangrijk onderdeel is van de vele keuzes die in het leven maakt. Zo ook voor het kiezen van een massagetafel. Echter, als u er eens kritisch over gaat nadenken, hoeveel van uw cliënten maakt het daadwerkelijk uit welke kleur de bekleding van uw massagetafel heeft?

Het aantal zal waarschijnlijk een stuk lager liggen dan u zou denken. We krijgen toch regelmatig de vraag over welke kleur het beste is, en dachten daarom dat het geen kwaad kon hier een artikel over te schrijven.

Het antwoord op deze vraag bestaat eigenlijk uit twee factoren. Enerzijds dient u als therapeut een kleur te kiezen die u zelf mooi vindt, anderzijds dient de kleur te matchen met de kleuren in uw interieur. Een massagetafel kopen met een kleur die u zelf mooi vindt is natuurlijk iets wat vanzelfsprekend is. Een massagetafel kiezen die ook met het interieur matcht vergt echter iets meer aandacht.

https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/vp/47d2b567aac867ea6a5e25cb737b16c6/5CEACC7B/t51.2885-15/e35/44869053_1417285195073868_3360309658650360444_n.jpg?_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com

Matchen met het interieur

Als er bijvoorbeeld meerdere massagetafels in een ruimte staan met allemaal dezelfde kleur, is het logischer om ook een nieuwe massagetafel in die kleur aan te schaffen. Ook wanneer er een dominante kleur in het interieur aanwezig is, is het van belang hier rekening mee te houden.

Zo zal een paarse massagetafel snel als minder aantrekkelijk worden beschouwd in een kamer met lichte natuurlijke en neutrale kleuren dan in een kamer waar de dominante kleur al paars is. Dit hoeft natuurlijk niet 100% overeen te komen, want een massagetafel in een felle kleur in een ruimte met neutrale kleuren kan juist de aandacht trekken.

Het belang van de kleur van uw massagetafel

Wellicht vindt u de kleur van uw massagetafel nog steeds een belangrijke factor in uw keuze voor een massagetafel. Alleen moet u er ook rekening mee houden dat de kleur van de bekleding eigenlijk nooit echt wordt gezien. Dit komt doordat de tafel eigenlijk altijd bedekt zal zijn met een hoeslaken of een papieren hoes voor hygiënische doeleinden.

Hierdoor zullen uw cliënten geen idee hebben van de echte kleuren van de bekleding van uw massagetafel, want ze zullen deze nooit te zien krijgen. De enige die de kleur van de massagetafel wel vaak te zien krijgt bent u, als therapeut.

Uw cliënten zullen het vele malen belangrijker vinden dat de hygiëne op order zijn en dat de massagetafel lekker en comfortabel ligt. De focus van iedere behandeling zal daarom op comfort of verlichting moeten liggen.

Conclusie

De kleur van de massagetafel is dus niet echt van belang. De enige die de kleur echt vaak te zien krijgt bent u als therapeut. Het is vele malen belangrijker om te focussen op factoren die direct invloed hebben op het comfort van de cliënt, zoals de afmetingen van de tafel, het materiaal van de stoffering en de dikte van het matras bijvoorbeeld.

Veel cliënten komen niet naar u toe voor de kleur van uw massagetafel, maar juist om even te ontsnappen van de realiteit en volkomen tot rust te komen. Kies dus gewoon voor een kleur waar u zichzelf prettig bij voelt en laat de kleur niet de beslissende factor zijn in uw keuze voor een massagetafel. Onthoudt dus dat een goede massagetafel moet zorgen dat de cliënt helemaal op zijn of haar gemak bij u kan zijn en daardoor dus graag bij u terug wilt komen.

Alhoewel onze goedkopere modellen wel in verschillende kleuren komen, hebben we er bewust voor gekozen om onze duurdere en professionele massagetafels in zo min mogelijk kleuren te verkopen. Hierdoor kan de focus écht op de kwaliteit van de massagetafel kan liggen. Als u meer wilt weten over waar u op moet letten bij het kopen van een opvouwbare massagetafel, download dan ons overzichtelijke 8-stappenplan over waar u op moet letten wanneer u een massagetafel koopt.


Deel dit artikel← Oudere artikelen Nieuwere artikelen →


Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Download ons gratis 8-Stappenplan om dé perfecte
Massagetafel te kopen

én ontvang nieuws over educatieve content en exclusieve acties. U kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden.

nieuwsbrief massagetafels