Een massagetafel is de ruggengraat van iedere massagepraktijk en is daarom erg belangrijk. Waarschijnlijk heb je uren onderzoek gedaan over welke massagetafel juist voor je is om er zeker van te zijn dat je de juiste uitkiest. 

Nu je een massagetafel hebt aangeschaft wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze zo lang mee gaat en in topconditie blijft. In dit artikel geven we je een paar tips voor hoe je jarenlang gebruik kunt blijven maken van je massagetafel! 

De bekleding van de massagetafel

massagetafel schoonmaken

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je massagetafel, raden we je aan om gebruik te maken van een hoeslaken. Een hoeslaken van badstof of katoen is het duurzaamst en het comfortabelst. Met het gebruik van een hoeslaken voorkom je dat er massageolie op de bekleding van de massagetafel komt. Bovendien is het ook een stuk hygiënischer.

De vezels in PU Leer of vinyl breken langzaam af wanneer ze regelmatig in contact komen met olie. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van je massagetafel een heel stuk wordt verminderd. De toplaag van de bekleding kan dan namelijk hard worden en brokkelt dan langzaam af of begint los te laten. 

Wanneer je de bekleding schoonmaakt, pas dan op met het gebruik van sterkere chemische middelen. Net als olie, kunnen deze midellen er voor zorgen dat de stoffering loslaat of afbreekt. We raden aan om de massagetafel met warm water en milde zeep schoon te maken. Na het schoonmaken is het belangrijk dat er geen zeeprestanten op de bekleding zitten en dat de tafel wordt afgedroogd. 

Het frame van de massagetafel

Als je een aluminium massagetafel hebt aangeschaft, is er eigenlijk maar weinig wat je aan onderhoud van het frame hoeft te doen. De kracht en duurzaamheid van aluminium zorgen er voor dat het frame jarenlang mee kan gaan!

Heb je echter een houten massagetafel aangeschaft? Dan zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee dient te houden. Je wilt namelijk voorkomen dat het hout gaat beginnen met barsten na een paar jaar. 

Allereerst is het belangrijk dat je de schroeven eens in de zoveel maanden checkt (zeker als je de hoogte van de tafel niet vaak aanpast). Check of de schroeven nog goed zitten aangedraaid en of het hout niet is verbogen. Check ook of alle scharnieren het nog goed doen.  

Tip: Merk je dat de poten een beetje beginnen te slijten omdat je deze overal mee naar toe sleurt? Dan kun je dit eenvoudig verhelpen! Pak een walnoot en wrijf deze over de poten heen. De vetten in de walnoot zullen er voor zorgen dat de poten er weer als nieuw uit zien! 

Het matras van de massagetafel

In het algemeen is er niet veel wat je kunt doen om de levensduur van het matras / de schuimlaag van je massagetafel te verlengen.

Echter is er één handige 'hack' die er voor zorgt dat je de levensduur van het matras kunt verlengen. De hoofdsteun van de massagetafel kan namelijk aan twee kanten worden bevestigd. Hierdoor kun je uiteindes van de massagetafel omwisselen, waardoor de levensduur van het schuim wordt verlengd! 

 

4 opmerkingen

RxWJdQePoau

RxWJdQePoau

xjXUZePNWK

jPXKJkVlmnfdIrLF

jPXKJkVlmnfdIrLF

cZMWkpOx

hiyNnRqUMOjC

hiyNnRqUMOjC

WJnuMNDXxjHztvBo

vJBtzfsVOAkhSic

vJBtzfsVOAkhSic

czYvqASDhp

Laat een reactie achter