Er zijn veel factoren die de prijs van een massagetafel beïnvloeden. Zo kan je een massagetafel van net iets onder de €200 bij demassagewinkel.com kopen, en kan je bij ons ook terecht voor een behandeltafel van meer dan €4.000. Hoewel er goedkopere massagetafels te vinden zijn, zijn wij er van overtuigd dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de tafel.

Wel of geen opvouwbare massagetafel?

De belangrijkste factor om de kosten van een massagetafel te bepalen is het type massagetafel. Een opvouwbare massagetafel kost bijvoorbeeld een stuk minder dan een elektrische behandeltafel, omdat ze een stuk lichter zijn en minder complex zijn om te maken.

De levensduur van een opvouwbare massagetafel is daarentegen wel een stuk korter dan die van een behandeltafel. Dat gezegd hebbende is de levensduur van sommige opvouwbare massagetafels in het hogere prijssegment ook verrassend lang.

Daarnaast wordt de prijs voor een massagetafel ook nog bepaald door het feit of deze wel of niet beschikt over verstelbare delen. Deze delen zorgen er dan voor dat je cliënt rechtop kan zitten terwijl je hem of haar behandelt.

Behandeltafel

Materiaal van de massagetafel

Een andere belangrijke factor die de prijs van een massagetafel bepaald is de materiaal waarvan deze is gemaakt. Zo is het frame van sommige massagetafels gemaakt van beukenhout, terwijl andere massagetafels een metalen of aluminium frame hebben.

Verder heeft het materiaal van de bekleding van de massagetafel ook invloed op de prijs: milieuvriendelijk PU leer is enorm comfortabel, maar wel een stuk duurder dan PVC vinyl leer. Onze leveranciers zijn gecommitteerd aan het gebruik van en de productie van milieu vriendelijke materialen.

Accessoires

De kosten van een massagetafel gaan ook vaak samen met het aantal accessoires dat er bij komt. Sommige massagetafels hebben namelijk al extra arm panelen en een extra hoofdsteun van kunststof of aluminium. Ook komen sommige massagetafels al met een extra papierrolhouder en hebben ze een geïntegreerde heater.

Het is van belang om kritisch te kijken naar welke accessoires je precies nodig hebt voor je behandelingen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet te veel zult betalen en eindigt met accessoires die je helemaal niet gebruikt.

Bolsters PU Leer

Handmatig of elektrisch

Een belangrijke factor die de prijs bepaalt van een behandeltafel is het feit of deze wel of niet elektrisch verstelbaar is. Een massagetafel die elektrisch verstelbaar is dient aan veel meer veiligheidseisen te voldoen dan een massagetafel die alleen handmatig verstelbaar is.

Ook zijn de mechanismes die gebruikt worden bij een elektrisch verstelbare behandeltafel een complex om te produceren en te installeren. Alhoewel een elektrische massagetafel wel veel meer comfort met zich meebrengt, neemt dit wel een prijskaartje met zich mee.

Garantie

Wij raden het niet aan om een massagetafel te kopen die niet zonder jarenlange garantie komt. Al onze massagetafel komen daarom met minstens 2 jaar fabrieksgarantie en sommige massagetafels hebben zelfs een levenslange garantie op het frame.

Alhoewel er veel standaarden zijn voor factoren die de kwaliteit van een massagetafel bepalen (afmetingen, materialen, dikte etc.), zijn er ook factoren die nog niet zijn voorzien van officiële standaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het schuim van de massagetafel, of de kwaliteit van het vinyl leer / PU leer dat is gebruikt. Sommige soorten zijn namelijk meer gevoelig voor slijtage dan andere.

Voor die reden is het extra belangrijk om te kijken naar massagetafels met een jarenlange garantie. Op die manier creëer je meer zekerheid voor jezelf dat de massagetafel ook een hoge kwaliteit heeft op de factoren die nog niet zo goed te meten zijn.

Massagetafel kopen?

Weet je al wat voor massagetafel je wilt kopen? Zeker als je deze online wilt kopen is het van belang om deze bij een gerespecteerde webwinkel te kopen met een goede leverings- en retoursvoorwaarde. Onze 100% niet goed, geld terug garantie zorgt ervoor dat elke klant tevreden is over zijn of haar aankoop.

Voor meer informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een opvouwbare massagetafel kan je ons gratis 8-stappenplan downloaden. Dit stappenplan geeft je een eenvoudig overzicht van alle factoren waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van een massagetafel.

Laat een reactie achter