De zwangerschap is een periode waarin je lichaam dagelijks verandert. Het is dan ook erg logisch dat je stress en / of spanning voelt door deze veranderingen die ontstaan in je leven.Tegelijkertijd is je lichaam hard aan het werk om alles in goede banen te leiden, en dat kan zorgen voor pijn en spierspanningen, maar ook tot cosmetische irritaties zoals striemen van de zwangerschap. Een massage kan je helpen om helemaal te ontspannen en pijn te verlichten, waardoor jij kunt genieten van de zwangerschap en jezelf klaar kunt maken voor een nieuwe baby in het gezin!

Uiteraard is het gebruik van de juiste massageolie hierbij erg belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat massageoliën met de juiste essentiële olie je veel voordelen kunnen geven om nog meer te kunnen ontspannen, of striemen te voorkomen? Let hierbij echter wel op welke etherische olie je gebruikt, want lang niet alle etherische oliën zijn geschikt tijdens de zwangerschap. Zo zijn er etherische oliën die schadelijk kunnen zijn voor de moeder en het ongeboren kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ceder
  • Nootmuskaat
  • Rozemarijn
  • Tijm

Maar welke etherische oliën en massage oliën kun je dan wel gebruiken? In dit artikel geven we je 5 tips voor massageoliën die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap! Het is aan te raden om een zwangerschapsmassage in de eerste vier maanden van de zwangerschap te vermijden. 

1. Citroen massageolie

citroen zwangerschapsmassageolie

De frisse citrus geur van de citroen massageolie van Verana zorgt ervoor dat je als zwangere vrouw een opgewekt humeur krijgt! De geur heeft een opwekkend effect en verbetert de gemoedstoestand. 

Echter is er nog één bijkomend voordeel van de citroen etherische olie die in deze massageolie van Verana wordt gebruikt; een studie uit 2014 toont namelijk aan dat citroenolie een geweldige oplossing is voor vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van misselijkheid en braken. De studie toonde aan dat vrouwen die consistent gebruik maken van citroenolie minder vaak hoefde te braken en zich minder misselijk voelde dan vrouwen die geen gebruik maakte van citroenolie. 

Deze etherische olie in combinatie met de 5 natuurlijke basisoliën (koolzaadolie, castorolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie) zorgt ervoor dat de olie ook de huid goed voedt en hydrateert. 

 

2. Mandarijn massageolie

Mandarijnolie heeft de zoetste citrusgeur die er te vinden is, en dat helpt je om te doen ontspannen en stress te verminderen. Maar wat deze olie uitermate geschikt maakt voor zwangerschapsmassage is het feit dat de olie kan helpen om zwangerschapsstriemen te voorkomen en te verminderen. Verder kan de olie helpen bij misselijkheid en obstipatie en helpt deze bij slaapstoornissen die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap. 

De mandarijn massageolie van Verana bevat - net als alle andere oliën van Verana 5 natuurlijke basisoliën - die in combinatie met de mandarijn etherische olie kunnen helpen bij een strakke en gespannen huid en de huid goed kunnen voeden. 

 

3. Lavendel massageolie

Als er één soort massageolie is met talloze voordelen is het massageolie met lavendel etherische olie. Deze olie is zo verschrikkelijk vaak onderzocht, dat er veel wetenschappelijke onderbouwing is voor deze voordelen. Een studie uit 2016 toont aan dat lavendelolie ontspanning erg stimuleert, ook voor zwangere vrouwen. Een andere studie uit 2018 toont aan dat het gebruik van lavendelolie de zwangerschapspijn significant kan verminderen. 

De lavendel massageolie van Verana is 100% natuurlijk en is gemixt met 5 natuurlijke basisoliën (koolzaadolie, castorolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie) die de huid hydrateren en voeden. 

 

4. Rozen massageolie

rozen massageolie

Een massageolie met rozenolie is een andere manier om angst te verminderen en te kalmeren als zwangere vrouw. Daarnaast kan de rozenolie helpen je beter te doen slapen. Deze studie uit 2014 toont aan dat de rozenolie - net als lavendelolie - stress kan doen verminderen tijdens de bevalling. 

De rozen massageolie van Verana lijkt veel op de lavendel massageolie, omdat deze ook gebruik maakt van dezelfde 5 natuurlijke basisoliën. Als je niet zo van de geur van lavendel houdt, maar wel van rozen, dan is deze rozen massageolie een prima alternatief tijdens een zwangerschapsmassage!

 

Laat een reactie achter