Een masseur gebruikt vaak verschillende massage accessoires om het comfort van zowel zichzelf als de cliënt te verhogen. Een knierol / rolkussen helpt de cliënt om in de juiste comfortabele positie te komen, zodat de behandeling voor beide partijen prettiger zal verlopen. Deze massagerollen worden vaak gebruikt door particulieren om hun hoofd, nek of rug te ondersteunen en kunnen daarnaast een goede toevoeging zijn voor andere activiteiten, zoals yoga en rekoefeningen.

Wanneer je gebruik maakt van een knierol voor massagedoeleindes, is het van belang om te weten dat ze gewoonlijk ongeveer de lengte hebben van de reguliere massagetafel. De knierollen van demassagewinkel.com hebben een lengte van 65cm en zijn gemaakt van vinyl of PU leer.

Hoe gebruik je een Rolkussen?

Massage knierol

Het gebruik van de rolkussen is logisch en de plaatsing van zo’n rol gaat vaak op gevoel. Heeft je cliënt last van zijn hoofd, nek of voeten? Dan is het vaak gemakkelijk op te lossen door het gebruik van een rolkussen.

Een van de meest gebruikte manieren om het comfort van een cliënt te verhogen is om deze onder de voeten te plaatsen wanneer iemand op zijn of haar buik ligt. Dit geeft je de mogelijkheid om makkelijker bij de benen te kunnen masseren.

Een andere manier om de rug en benen te ondersteunen is om het rolkussen tussen de kniëen te plaatsen, omdat zo de houding van het lichaam wordt aangepast. Deze simpele techniek wordt vaak aangeraden voor patiënten die vaak last hebben van hun rug, zodat ze ’s nachts lekker kunnen slapen. Voor deze reden wordt een rolkussen ook vaak een knierol genoemd.

Wanneer je zwangere vrouwen die op hun zij liggen masseert, is het goed om ze daarentegen juist een kussen aan te bieden, om die tussen hun knieën en onder de buik te plaatsen. Dit verhoogt in veel gevallen het comfort van de cliënt.

Toepassingen van rolkussens die niks met massage te maken hebben

Hoewel rolkussens voornamelijk voor massage gebruikt worden, kunnen ze ook worden gebruikt voor yoga. Voor bepaalde yoga posities kan een rolkussen extra comfort bieden en helpen om het lichaam nog meer te doen ontspannen.

Daarnaast kan een rolkussen ook gebruikt worden om gewicht te verspreiden en pijn doen verlichten. Of het nu gaat om massages, yoga of andere fysieke activiteiten, een rolkussen is een geweldige manier om comfort te vergroten!

 

Laat een reactie achter