Kokosolie

 

Kokosolie is een verzachtende olie dat de droge huid verzacht en tegelijkertijd hydrateert. Kokosolie is een perfecte olie omdat het vele voordelen heeft voor de huid maar ook omdat het  de distributie van etherische olie verhoogt. Kokosolie laat de huid zijdezacht en glad aanvoelen zonder een vettig na effect.

Deze olie is ideaal voor een droge of onrustige huid en is veilig aan te brengen zonder de poriën te verstoppen. Kokosolie wordt gemaakt van kopra (copra), het vruchtvlees van de kokosnoot. Het vruchtvlees wordt gedroogd vaak buiten in de zon, en de olie wordt er dan uitgeperst. 

Kokosolie trekt gemakkelijk en is vrijwel kleur- en geurloos, is het perfect om te mengen met essentiële oliën omdat het kokos zijn oorspronkelijke geur en voordelen behoudt.

Voordelen van Kokos Olie

Kokosolie bevat vitamine E, essentiële aminozuren en laurinezuur en caprylzuur die deel uitmaken van de barrièrefunctie van je huid en de natuurlijke flora van je huid. Andere voordelen zijn: 

  • Zijdezachte huid: Kokosolie laat je huid stralen en geeft je huid een zijdezachte en gezonde gloed. 
  • Hydrateert de huid: Kokosolie draagt bij aan de vochtbalans van de huid en zorgt ervoor dat de vochtbalans in evenwicht is.
  • Ontstekingsremmend: Kokosolie verlicht de symptomen van inflammatoire huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en rosacea. 
  • Exfoliëren: Kokosolie is ook een heerlijk krachtige en zachte exfoliant. Het helpt niet alleen om dode huidcellen weg te werken die je huid dof kunnen maken en je er ouder uit laten zien, maar het zal ook de poriën ontstoppen en je huid soepel en gehydrateerd achterlaten. 
  • Antimicrobiële functie: Kokosolie heeft het vermogen om schimmelinfecties aan te pakken. Kokosolie kan de groei van potentieel schadelijke micro-organismen die uw huid kunnen beschadigen, daadwerkelijk remmen. 

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

 

 

 

Zojuist bekeken