Pepermuntolie is afkomstig van de pepermuntplant - een kruising tussen watermunt en groene munt - en groeit in Europa en Noord-Amerika. Pepermuntolie wordt vaak gebruikt als smaakstof in voedingsmiddelen en dranken en als geurstof in zeep en cosmetica.

De verzachtende componenten in pepermuntolie maken het een gewenste olie voor massages. Als je pepermuntolie op de huid aanbrengt, kun je genieten van de aangename verkoelende eigenschappen terwijl het een zoete en ontspannende geur vrijgeeft. 

Pepermunt etherische massageolie is verkoelend, verfrissend, kalmeert de geïrriteerde huid en stimuleert de doorbloeding. Deze olie is rijk aan vitamines C en P en maakt de huid glad en stevig. 

Wat doet Pepermuntolie met je? 

Als je een massageolie met pepermunt etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Verkoelend en kalmerend: Pepermunt is kalmerend en verkoelend voor de huid en kan daardoor verlichting bieden bij verschillende huid problematieken. 
  • Verlicht stress: Pepermunt kan door zijn verfrissende karakter verlichting bieden bij stress, depressie en mentale uitputting.
  • Angst en rusteloosheid: Het is ook effectief tegen angst en rusteloosheid. Het helpt bij het verlichten van pijn.
  • Verhoogt het energieniveau: Pepermuntolie heeft een sterke invloed op de mentale helderheid en verhoogt het energieniveau.
  • Verlicht pijnlijke spieren: Doordat pepermuntolie pijnstillende, ontstekingsremmende en krampstillende eigenschappen heeft, kan het niet alleen pijn en ontstekingen verlichten, maar ook de spasmen die spierkrampen veroorzaken, kalmeren.

In het kort, Pepermunt etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages, maar ook voor sportmassages waarbij je cliënt last heeft van zijn spieren en je spierpijn probeert tegen te gaan.

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.