Avocado olie wordt gemaakt uit het vruchtvlees van de avocadopeer, de vrucht van de avocadoboom Persea gratissima. Avocado olie wordt goed door de huid opgenomen en is geschikt voor iedere huidtype maar in het bijzonder voor de droge huid. Avocado olie bevat een hoog percentage aan vitamines waaronder vitamine E.

De belangrijkste voordelen van avocado-olie zijn dat de olie een kalmerende werking heeft en bijdraagt aan een uitgedroogde huid. Het gebruik van avocado-olie laat niet veel vet achter.

Voordelen van Avocado Olie

Avocado-olie zit boordevol omega-3-vetzuren en vitamine A, D en E. Hieronder nog een aantal voordelen van het gebruik van avocado olie: 

  • Hydraterend en voedend: Naast vitamine E bevat avocado-olie kalium, lecithine en vele andere voedingsstoffen die de huid kunnen voeden en hydrateren. De buitenste huidlaag, bekend als de opperhuid, neemt deze voedingsstoffen gemakkelijk op, die ook helpen om een nieuwe huid te vormen.
  • Verzacht ontstekingen en eczeem: De antioxidanten en vitamines in avocado-olie kunnen helpen de droge en geïrriteerde huid te genezen. 
  • Draagt bij aan wondgenezing: Avocado-olie kan wonden helpen sneller te genezen. De essentiële vetzuren en oliezuur in avocado-olie de collageensynthese kunnen bevorderen, wat het proces is om nieuw bindweefsel te creëren. De essentiële vetzuren in avocado-olie bleken ook ontstekingen tijdens het genezingsproces te helpen verminderen.
  • Vermindert tekenen van veroudering: De eerste tekenen van veroudering verschijnen meestal op de huid. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het consumeren van gezonde vetten, zoals die in avocado's, de huid kan helpen haar elasticiteit te behouden.