massage praktijk starten

Het beginnen van een massage praktijk kan klinken als iets simpels of als iets enorm spannends. Afhankelijk van je (financiële) omstandigheden en jouw intenties, is het starten van een eigen onderneming voor vele toch een flinke stap. Als je een onderneming start dien je een proces te volgen, alhoewel het niet altijd duidelijk is hoe dit proces loopt.

Het is daarom goed om al van tevoren na te denken over jouw bedrijf om tegenslagen te voorkomen. Verdiep je daarom alvast in dingen zoals marketing en wetgeving. De volgende 6 vragen gaan in ieder geval al over dingen om rekening mee te houden wanneer je snel en goed een massage praktijk wilt beginnen.

1. Waar gaat jouw massagepraktijk zich op focussen?

Het is logisch dat je als massagepraktijk zult focussen op massages. Echter is het van belang om van te voren al een strategisch plan uit te werken. Zo voorkom je dat je in de verkeerde materialen investeert, je tijd verspilt aan de verkeerde marketing activiteiten en geld verliest door gemiste kansen.

Wil je bijvoorbeeld op locatie gaan werken of juist in een eigen praktijk? Als je een eigen ruimte wilt huren / kopen dien je natuurlijk nog over veel meer dingen na te denken, maar ook met massages aan huis zijn er wellicht dingen waar je niet meteen aan denkt.

Als je massages in een eigen praktijk aan huis wilt geven, dien je jouw hypotheekverstrekker en verzekeraar hier van op de hoogte te stellen dat je jouw huis gaat gebruiken voor zakelijke doeleindes. Denk ook na over praktische zaken. Kunnen je klanten bijvoorbeeld makkelijk bij je in de buurt parkeren? Is de ruimte toegankelijk voor gehandicapten en ouderen? Hebben de buren last van jouw werkzaamheden?

Masseurs die op locatie werken moeten dit weer aangeven bij hun auto verzekeraar, omdat ze waarschijnlijk een stuk meer kilometers zullen maken dan voorheen. Ga je hetzelfde telefoonnummer gebruiken voor zakelijke doeleindes als voor privé doeleindes? Dit kan namelijk erg onprofessioneel overkomen voor nieuwe klanten. Daarnaast is het van belang dat je zakelijk en privé gescheiden houdt voor een goede work life balance.

Tip: websites als eigennummer.nl geven je de mogelijkheid om een vast telefoonnummer met jouw mobiel door te verbinden. Daarnaast geven ze talloze opties voor een eigen voicemail, wachtmuziek en belgroepen om zo een eigen telefooncentrale na te bootsen!

2. Wat wordt de naam van jouw bedrijf?

starting a business

Een naam vertelt veel over een bedrijf. Het is eenvoudig om iets clichés te kiezen, maar zo val je natuurlijk niet op tussen de concurrentie. Aan de andere kant is het het ook niet waard om veel te lang op een naam te zitten en daardoor het starten met een eigen bedrijf uit te stellen.  Vaak is het het beste om een naam te kiezen waarmee het meteen duidelijk is wat je doet, en dat je een naam kiest die blijft hangen. Een goede naam mag dus best wat tijd kosten, maar stel het starten met je massagepraktijk er niet te veel voor uit!

Als je eenmaal een naam hebt gevonden, check dan eerst of de naam niet geregistreerd staat bij het BOIP onder een ander bedrijf. Als jouw bedrijfsnaam nog beschikbaar is, dien je zelf te overwegen of het het waard is om de naam te laten registreren. Dit is niet verplicht, maar als je dit niet doet kunnen anderen bedrijven dezelfde naam gebruiken.

3.  Heb je al nagedacht over verzekeringen?

Ja, het is saai, maar het hoort er nou eenmaal bij het beginnen van een massagepraktijk. Voor een masseur is een goede verzekering goed van belang; niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw cliënten. Denk hierbij aan een goede aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, zakelijke autoverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en wellicht een inventarisverzekering of overlijdensrisicoverzekering.

4.  Wat is jouw budget?

massage

Dit is vrij duidelijk. Of je nu een eigen ruimte gaat huren / kopen voor je massagepraktijk, of begint met massages aan huis geven, ieder masseur heeft de juiste apparatuur nodig om een massage te kunnen geven. Welke apparatuur heb je al tot je beschikking? Wat zijn de items die je echt nog nodig hebt en wat zijn de kosten hiervan? Als je maar een klein budget hebt, kies je natuurlijk snel voor de goedkoopste producten, maar onthoudt: goedkoop is duurkoop!

Zo kan je bijvoorbeeld een hoop goedkope massagetafels op bol.com en marktplaats vinden, die er op de foto’s precies hetzelfde uit zien als de duurdere massagetafels. Het enige nadeel van foto’s is dat je de kwaliteit van de materialen niet kunt beoordelen. Zo kunnen deze tafels een stuk minder stabiel zijn en makkelijk kapot gaan, waardoor ze op de lange termijn alleen maar meer geld kosten. Bij demassagewinkel.com bieden we enkele massagetafels voor starters aan, waarin we een uitstekende prijs kwaliteit verhouding bieden.

En hoe zit dat met disposables en oliën die je dagelijks gebruikt in je praktijk? Ga je deze in bulk inkopen bij een groothandel of juist in kleinere aantallen bij de plaatselijke retailer? Het opzetten van een goed budget en bepalen welke dingen prioriteit hebben is dus van groot belang voordat je geld gaat uitgeven

5.  Wie zijn jouw concurrenten?

Veel beginnende ondernemers onderschatten het belang van een uitgebreide concurrentieanalyse. Maak om te beginnen eens een lijstje van de massage praktijken bij je in de buurt. Welke diensten verlenen ze? Wat zijn hun prijzen? Waar adverteren ze en hoe halen ze hun klanten binnen? Bestudeer hun websites en houd goed in de gaten met wat voor soort nieuwe producten en acties ze adverteren.

Het is van groot belang om een USP (Unique Selling Point) te ontwikkelen door op zoek te gaan naar iets wat je doet onderscheiden van deze concurrenten. Als je eenmaal weet wat je onderscheidt van de concurrentie, zorg er dan voor dat je met deze boodschap naar buiten treedt en gaat adverteren.

6. Hoe ga je klanten aantrekken?

marketing strategie

Als je gaat beginnen met je massagepraktijk is één van de grootste uitdagingen die je gaat hebben gerelateerd aan het krijgen van nieuwe klanten. Welke methodes ga je gebruiken om klanten aan te trekken voor je massagepraktijk? Ga je bijvoorbeeld in de kranten adverteren, in magazines of juist op het internet?

Het grote nadeel van ‘traditionele’ advertentiekanalen is dat je niet precies kunt meten hoeveel het je heeft opgeleverd. Het is bijvoorbeeld niet te achterhalen hoeveel mensen jouw advertentie in de krant hebben gelezen. In tegenstelling tot deze traditionele kanalen, kan je met het adverteren via het internet wel tot op zekere hoogte meten hoeveel het je precies heeft opgeleverd.

Het hebben van een website is daarmee natuurlijk van groot belang. Veel mensen schrikken af van het maken van een website, echter is het tegenwoordig met platformen als Wordpress en Strato enorm makkelijk om een website te maken. Zelfs zonder ervaring!

3 opmerkingen

Elon Musk  shared the secret of how quickly he got rich during quarantine! Click here for the full article and free system access!  https://tinyurl.com/ybmuly7c

Elon Musk shared the secret of how quickly he got rich during quarantine! Click here for the full article and free system access! https://tinyurl.com/ybmuly7c

Elon Musk shared the secret of how quickly he got rich during quarantine! Click here for the full article and free system access! https://tinyurl.com/ydyv2c49

Elon Musk  shared the secret of how quickly he got rich during quarantine! Click here for the full article and free system access!  https://tinyurl.com/y534p6uv

Elon Musk shared the secret of how quickly he got rich during quarantine! Click here for the full article and free system access! https://tinyurl.com/y534p6uv

On This Morning, Elon Musk shared the secret of how quickly he got rich while coronavirus is raging all over the world!
He already shared this news on social networks and those who believed and tried the platform started writing letters to him. Click here for the full article and free system access! https://tinyurl.com/yyraq8xx

Вам перевод 172894 руб.  https://tinyurl.com/bymnexef NMVV12825102RKKF

Вам перевод 172894 руб. https://tinyurl.com/bymnexef NMVV12825102RKKF

Вам перевод 143942 р. https://tinyurl.com/bymnexef NMVV12825102RKKF

Laat een reactie achter