Hotstone massage:  Top 7 voordelen

Een hotstone massage is een soort massagetherapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van gladde, platte, verwarmde basaltstenen. Het wordt gebruikt om je te helpen ontspannen en gespannen spieren en beschadigde zachte weefsels door je hele lichaam te verlichten. Tijdens een hotstone-massage worden de gladde, platte, verwarmde stenen op specifieke delen van je lichaam geplaatst.

Voor hotstone massages worden meestal basaltstenen gebruikt, basaltstenen zijn een soort vulkanisch gesteente dat rijk is aan ijzer en magnesium hierdoor kunnen de stenen warmte goed vasthouden. Je kan de basaltstenen op je ruggengraat, buik, borst gezicht, in de handpalmen, langs de benen en tussen de tenen plaatsen.

Koude stenen kunnen na de hete stenen worden gebruikt om eventuele gezwollen bloedvaten te kalmeren en de huid te kalmeren. Koude stenen zijn gemaakt uit marmer en hebben een rustgevende werking, verfrissen en stimuleren de geest en kunnen worden gebruikt om het lichaam af te koelen op een warme dag.

Top 7 voordelen van hotstone massages

Hotstone massages zijn een populaire aanvullende therapie voor heel wat aandoeningen. Hieronder benoemen we 7 voordelen van een hotstone massage:

  • Verlicht spierspasmen, pijn, spanning en verbeterde spierontspanning
  • Maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid
  • Vermindert stress en angst
  • Helpt om beter te slapen
  • Helpt bij het verminderen van kankersymptomen
  • Kan de immuniteit verhogen
  • Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit


Helpt bij het verlichten van spierspanning en pijn.

Warmte wordt al eeuwen gebruikt om spierspanning en pijn te verlichten. Het helpt namelijk de bloedtoevoer naar deze gebieden te vergroten. Als je ontstekingspijn wil verlichten, kan het interessant zijn om tijdens je massage warme en koude stenen af te wisselenen, koudetheraptie is hier dan weer goed voor.

Maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid

Hotstone massages activeren het lymfesysteem waardoor het bloed in je lichaam beter circuleert. Door de verbeterde bloedsomloop van spieren en huid, worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller opgenomen door het lichaam, met als resultaat een verbeterde kwaliteit van de huid.

Vermindert stress en angst

Verschillende onderzoeken tonen aan dat massagetherapie effectief kan zijn voor stressverlichting. Dit geldt ook voor massages met massagestenen. Voor veel mensen biedt aanraking een gevoel van verbondenheid en veiligheid. Hierdoor kunnen de stenen een gevoel van comfort en warmte creëren.

Bevordert de slaap

Massages in het algemeen kunnen een goed alternatief zijn voor slaappillen bij mensen met slapeloosheid. Uit verschillende literatuuronderzoeken blijkt dat rugmassages de ontspanning en slaap bevordert. Er wordt gezegd dat hotstone massages helpen voor een meer herstellende slaap.

Kan de symptomen van kanker helpen verminderen

Een langdurige studie gepubliceerd in het ‘Journal of Pain and Symptom Management’, onderzocht hoe massage pijn, vermoeidheid, misselijkheid en depressie, stress en angst beïnvloedde bij 1.290 mensen met kanker. Deze studie toonde aan dat massage, de symptomen van kanker positief beïnvloedde. Vele geloven dat dit te maken heeft door aanrakingen wat een gevoel van verbondenheid en veiligheid creëert.

Kan de immuniteit verhogen  

Massages kunnen je immuunsysteem een ​​enorme boost geven. Bloedmonsters die voor en na een massage werden genomen, toonden een afname van arigine-vasopressine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het vasthouden van water.

Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit

Mensen die lijden aan fibromyalgie, hypertensie of artritis kunnen ook heel wat voordelen halen uit een hete stenen massage. Dit type massage maakt namelijk de gewrichtsflexibiliteit groter, vermindert spierspasmen en verzacht de effecten van belasting op gewrichten. Daarnaast kan een hete stenen massage ook helpen bij genezing en revalidatie van een blessure of verstuiking.

 

 

 

 

Zojuist bekeken