Anti Stress Massage

Het leven overkomt je. Het is een simpele uitspraak, maar het zal tot u doordringen wanneer u veel stress ervaart. Echter heeft u meer zelf in handen dan u waarschijnlijk denkt om stress te verminderen. Sommige mensen proberen stress te verminderen door het gebruik van alcohol, roken, of het gebruik van antidepressiva. Echter is er ook een positievere manier om uw stress onder controle te houden door een anti stress massage! De massages die we in deze blog omschrijven zullen u helpen om uw stress te verminderen. Ook als massage therapeut kan het de moeite waard zijn om door te lezen, om zo cliënten die veel stress ervaren beter te kunnen adviseren!

Wat doet een massage tegen stress?

Een anti stress massage helpt u om uw dopamine level te stabiliseren. Dopamine, ook wel het 'geluksstofje' genoemd, speelt een grote rol in je hersenen wat betreft het beloningssysteem. Voor alles wat je eet, drinkt of als prettig ervaart maken uw hersenen dopamine aan zodat u zich gelukkig voelt. Wanneer u veel stress ervaart is de balans in dopamine verstoord en kan deze worden gestabiliseerd. Het kneden en druk uitoefenen op de spieren tijdens een massage stimuleert de aanmaak van dopamine en helpt uw lichaam daarmee om beter om te gaan met stress!

Daarnaast helpt het u natuurlijk om maximaal te kunnen relaxen. Wanneer u gestrest bent, zullen uw spieren zich aanspannen waardeer er een gevoel van spanning over uw lichaam ontstaat. Ons lichaam kan stress niet aan zonder dat de spanning van het lichaam wordt gehaald. Geen enkel medicijn of kunstmatige stimulans zal u zo goed helpen te relaxen als een natuurlijke massage. Een goede inklapbare massagetafel is hierbij natuurlijk van groot belang: zodat u (of uw cliënt) kan genieten terwijl u / de cliënt wordt gemasseerd. De combinatie van de juiste apparatuur, therapeutische vaardigheden, rustige muziek helpen om het lichaam volledig te laten ontspannen.

Woman Having a Massage

Welke massage bij stress?

Veel massagepraktijken bieden veel soorten massages aan, maar welke massage bij stress moet u kiezen? Zoals eerder aangegeven, helpt een massage het lichaam te ontspanning. In het algemeen ervaren mensen de meeste spanning in de rug, schouders en nek. Het is daarom aan te raden om een massage te kiezen die dus voornamelijk op deze delen van het lichaam focust. Hieronder omschrijven we kort de populairste soorten massages bij stress.

Zweedse massage

De Zweedse massage (ook wel klassieke massage genoemd) is een van de meest gebruikte massagevormen en is bedoeld om het spierweefsel op te warmen en om spanning en pijn lost te laten. De massage wordt voornamelijk met de handen gegeven, en soms met de voorarmen. Deze massagesoort is erg ontspannend en is verreweg de beste keus om mee te beginnen als u nooit eerder een massage heeft gehad. 

Hotstone massage

Bij Hotstone massage wordt gebruik gemaakt van verwarmde stenen die op het lichaam worden geplaatst. Door het gebruik van de warme massagestenen die op de belangrijkste knelpunten van het lichaam worden gelegd, bevordert een hotstone massage diepe spierontspanning. De warmte van de stenen helpt de spieren om te ontspannen, waardoor de masseur toegang krijgt tot diepere spierlagen wat zorgt voor diepe ontspanning in het spierweefsel. Daarnaast zijn hotstone massages erg geschikt voor langere sessies, van wel 80 tot 110 minuten.

Ayurvedische massage

Ayuverdische massages zijn erg populair in India en is één van de beste massages tegen stress. Ayurverda is een gezondheidsleer waarbij het draait om de erngie die aanwezig is in het lichaam, geest en de gehele kosmos. Deze anti stress massage wordt gekenmerkt door het gebruik van kruiden en natuurlijke oliën. Het is een gehele lichaamsmassage, waarbij het hoofd en gezicht ook worden meegenomen.

Thaise massage

De Thaise massage combineert de principes van verschillende Aziatische therapieën, zoals acupressuur, Ayurverda en wordt ondersteund met yoga. Het lichaam van de gemasseerde wordt in diverse yoga-postiies gebracht tijdens het masseren. De massage wordt met knieën en ellebogen gegeven, maar soms ook met het volledige lichaamsgewicht van de masseur. Tijdens een Thaise massage wordt gemakkelijke kleding gedragen. Naast het feit dat deze anti stress massage chronische vermoeidheid en lichaamsklachten verhelpt, bestrijdt het ook stress en vermindert het depressieve gevoelens.

Acupressuur massage

De basis van de acupressuur massage ligt in de traditionele Chinese geneeswijze waarbij drukmassage op de meridiaanpunten beoefend wordt. Vanuit deze meridiaanpunten kunt u de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. Door de acupressuur massage worden deze energiepunten geactiveerd waardoor het zelfgenezegd vermogen van het lichaam wordt bevorderd, blokkades verwijderen en uw energielevel wordt verbeterd!

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi is een massagevorm die is voortgekomen uit de tradities van de Hawaïaanse eilanden. Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Tijdens deze anti stress massage worden vloeiende bewegingen ritmisch uitgevoerd met handen en onderarmen, meestal in combinatie met massageolie. Een ervaren Lomi Lomi masseur oeften de massage uit als een soort dans. Het belangrijkste doel van deze massagevorm is het opheffen van energieblokkades en zo uw algehele levenskracht en gezondheid te bevorderen.

Man Lying on Bed

De juiste massage met de juiste masseur

Het grootste gedeelte van de massage therapeuten zijn getraind in de Zweedse massages. Sommige hebben extensieve trainingen gehad in andere massagevormen en andere hebben zich helemaal gespecialiseerd in een specifieke massagevorm. Plan daarom nooit zomaar een anti stress massage in op het moment dat het kan, maar zorg ervoor dat u met de juiste masseur wordt gematcht.

Ook is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid druk een masseur gewoonlijk uitvoert tijdens een massage. Deze druk wordt niet bepaald de lichaamsbouw van de masseur, maar door hoe hij of zij het lichaamsgewicht gebruikt tijdens de massage. Een kleine vrouwelijke masseuse kan daarom in sommige gevallen beter een diepweefselmassage uitvoeren dan een mannelijke masseur. Het geslacht van de massage therapeut heeft daarom geen invloed over het feit of hij of zij wel of niet een massagevorm kan geven.

Bent u zelf een massage therapeut en bent u op zoek naar de juiste apparatuur? Of wilt u graag een inklapbare massagetafel voor privé gebruik? Download dan gratis en vrijblijvend ons 8-stappenplan waarmee u dé perfecte massagetafel zult kopen!


Deel dit artikelNieuwere artikelen →


Geen opmerkingen

Plaats een opmerking

Download ons gratis 8-Stappenplan om dé perfecte
Massagetafel te kopen

én ontvang nieuws over educatieve content en exclusieve acties. U kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden.

nieuwsbrief massagetafels