Zoete amandelolie

Zoete amandelolie zit vol met vitamine E en is een geweldige bron van magnesium, fosfor en koper. De antioxidantrijke olie staat bekend om zijn bestrijdende eigenschappen. Bovendien is de olie ontstekingsremmend en verbetert deze de weerstand.

Amandelolie bevat omega-3-vetzuren en kan helpen een gezond cholesterolgehalte te behouden en het geheugen te verbeteren. Het kan helpen het risico op ziekten zoals kanker en hartaandoeningen te verlagen.

Voordelen van zoete amandelolie

Amandelolie wordt al eeuwen gebruikt om de huid te kalmeren en kleine wondjes en snijwonden te behandelen. Het wordt gebruikt in oude Chinese en Ayurvedische praktijken om huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis te behandelen. Andere voordelen van amandelolie zijn:

  • Hydratatie van de huid: een van de meest populaire kenmerken van amandelolie is hoe snel het wordt opgenomen in de huid. De eigenschappen van de olie houden het vochtgehalte van de huid in evenwicht.
  • Verminderen van littekenweefsel: zoete amandelolie heeft eigenschappen die bijdragen aan het verminderen van littekenweefsel en zoete amandelolie kan mogelijk de kleur en textuur van het achtergebleven genezingsproces egaliseren. 
  • Antiveroudering: amandelen zitten boordevol vitamine E, een krachtige antioxidant die helpt bij het behouden van een mooie huid naarmate we ouder worden. Collageen, het eiwit dat verantwoordelijk is voor het jeugdig houden van onze huid, vormt een gelijkmatige laag onder de huid. De vitamine E in zoete amandelolie kan de aminozuren leveren die nodig zijn om collageen te laten gedijen.
  • Vermindert acne: zoete amandelolie is rijk aan retinoïden. Retinoïden zijn een klasse van verbindingen die zijn afgeleid van vitamine A en ze zijn een populair ingrediënt in actuele crèmes tegen acne. Retinoïden worden gebruikt om acne te voorkomen, omdat ze het unieke vermogen hebben om de poriën te ontstoppen van vuil en overtollig talg.

 

Zojuist bekeken