Eucalyptus Etherische Olie

 

Eucalyptus is een snelgroeiende groenblijvende boom afkomstig uit Australië. Het wordt in veel producten gebruikt om de symptomen van hoest, verkoudheid en congestie te verminderen. Het komt ook voor in crèmes en zalven om spier- en gewrichtspijn te verlichten.

De olie afkomstig van de eucalyptusboom en wordt gebruikt als antisepticum, in parfum en in massageolie. 

De bladeren worden met stoom gedestilleerd om de olie te extraheren. De vloeistof die vrij komt is kleurloos met een sterke, zoete, houtachtige geur. Het bevat 1,8-cineole, ook wel bekend als eucalyptol.

Wat doet eucalyptus met je? 

Als je een massageolie met eucalyptische etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Verkoudheid en ademhalingsproblemen - Eucalyptus biedt verlichting bij ademhalingsproblemen en verkoudheid. Het wordt ook vaak gebruikt bij hoestsiroop. 
  • Verlicht pijn - Het helpt bij het verlichten van pijn.
  • Ontstekingsremmend: Eucalyptus staat bekend om zijn ontstekkingsremmende kwaliteiten en helpt bij het desinfecteren van de huid. 
  • Stimuleert het immuunsysteem: Eucalyptus stimuleert het immuunsysteem en heeft anti bacteriele werking.

In het kort, Eucalyptus etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt verkoudheidsklachten heeft of problemen ervaart met de luchtwegen. Daarnaast helpt de olie ook om het immuunsysteem te versterken. Kortom, de perfecte olie voor deze bijzondere tijden! 

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken