Druivenpitolie

Druivenpitolie is vrijwel geurloos en heeft een fijne textuur. Druivenpitolie wordt gewonnen uit de zaden van de botanische Vitis vinifera, die meestal wordt gekweekt om wijndruiven te produceren. Hoewel de pit vaak worden weggegooid, wordt gezegd dat de pitten hét deel van de druif is dat kan bijdragen aan een goede gezondheid. Druivenpitolie zit vol vitamine E, vitamine C, omega-9, omega-6 en ander gezonde zuren. 

Druivenpitolie verstevigt de huid, beschermt tegen schade door de zon en vermindert oneffenheden, rimpels en striae. Als je druivenpitolie gebruikt op de huid, reinigt deze de poriën en houdt het de olieproductie in evenwicht, waardoor toekomstige acne-uitbarstingen worden verminderd.

Voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie trekt gemakkelijk in de huid om intens vocht af te geven zonder de huid te irriteren, een olieachtig residu achter te laten of de poriën te verstoppen. Dit maakt het ideaal voor huidtypes die vettig en gevoelig zijn, evenals een huid die last heeft van acne en eczeem. Andere voordelen van druivenpitolie zijn: 

  • Hydrateert de huid: Druivenpitolie draagt bij aan de elasticiteit van je huid en verbetert de zachtheid van de huid. Daarnaast zorgt het ervoor dat de vochtbalans van de huid in evenwicht is. Druivenpitolie helpt efficiënter gebruik te maken van de vitamine E en vitamine C en de huid te beschermen.
  • Beschermt tegen de zon: De krachtige antioxidanten in druivenpitolie helpen de huid te beschermen tegen UV-straling.
  • Reinigende eigenschappen: De fijne textuur van druivenpitolie zorgt ervoor dat het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en niet vet is. Druivenpitolie heeft licht samentrekkende eigenschappen die de huid strakker maken. 
  • Anti veroudering: Druivenpitolie is extreem rijk aan bètacaroteen en vitamine C, D, E. Huidschade en de vroegtijdige tekenen van veroudering van de huid kunnen worden verminderd door de antioxiderende eigenschappen van druivenpit.

 

Zojuist bekeken