Citrus Bergamot Etherische Olie

Bergamotolie wordt gewonnen uit de schillen van citrusfruit (Citrus bergamia) die groeien aan bergamot-sinaasappelbomen. Als je een fan bent van Earl Grey-thee, ben je al bekend met de kenmerkende smaak van bergamot, want deze wordt gebruikt om de thee op smaak te brengen. De bomen komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Het wordt momenteel in veel delen van de wereld verbouwd, maar heeft zijn bekendheid en naam te danken aan de stad Bergamo in Zuid-Italië.

In de aromatherapie wordt bergamot veel gebruikt in combinatie met een dragerolie zoals kokos of andere minerale oliën. De etherische olie die uit bergamot wordt gewonnen wordt veelzijdig gebruikt in zeep, parfum en massageolie! 

Bergamotolie is een etherische olie die uit de schil van de onrijpe Citrus bergamia vrucht wordt gewonnen. Vaak wordt de olie gewonnen door koude persing, maar een enkele keer wordt de olie ook wel door stoomdestillatie gewonnen. Er is ongeveer 100 kilo plantmateriaal nodig voor 500 gram etherische olie.

Wat doet bergamot met je? 

Als je een massageolie met Bergamot etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Vermindert angst en stress - Bergamot kan helpen om angst en stress te verlichten.
  • Helpt tegen huidinfecties- Bergamot wordt al lang geprezen om zijn antibacteriële en schimmelwerende effecten.
  • Geeft je humeur een boost: Citrus Geuren, zoals bergamot, kunnen je een boost geven in je humeur. 
  • Ondersteunt het immuunsysteem - Bergamot is een geweldige manier om je immuniteit te versterken
  • Verlaagt cholesterol - Volgens deze studie helpt bergamot etherische olie met het verlagen van de cholesterol

In het kort, Bergamot etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt veel stress of angst ervaart. Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe bergamot bijdraagt aan een positief humeur en het immuunsysteem ondersteunt.

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken