Olijfolie wordt gewonnen uit olijven, een traditionele boom in het Middellandse-Zeegebied. De olie wordt geproduceerd door hele olijven te persen. Er zijn veel voordelen aan olijfolie. 

Olijfolie heeft een ontstekingsremmende werking en verzacht de zwelling en roodheid die gepaard gaat met acne. Daarnaast bevat olijfolie veel vitamine E, vitamine K en vetzuren zoals omega-3 en omega-6. 

Voordelen van Olijfolie

Er zijn veel voordelen van het gebruik olijfolie. Olijfolie helpt bij het verlichten van pijnlijke spieren en gespannen gewrichten, en de krachtige ontstekingsremmende stoffen die in de olie aanwezig zijn, verlichten artritis pijn, herstellen ontstoken weefsels en beschermen de huid tegen infecties. Andere voordelen van olijfolie zijn: 

  • Verlicht van pijn en ontsteking: Dit is een van de grootste voordelen van olijfolie voor het lichaam. Overmatige inspanning, langdurig achter de computer zitten of overmatig sporten kan vaak leiden tot gespannen en ontstoken spieren en gewrichten. Olijfolie helpt bij het verlichten van spierpijn, spasmen, verstuikingen en ontstoken gewrichten. Bovendien helpt het ook bij het verlichten van de pijn die wordt veroorzaakt door artritis en jicht. 
  • Hydrateert de droge huid: Olijfolie zorgt voor intense voeding van de huid en dringt door in de binnenste lagen om het gehydrateerd en gehydrateerd te houden. Olijfolie is rijk aan antioxidanten en vetzuren die de huid helpen hydrateren en voeden. De antioxidanten helpen bij het verminderen van uitdroging, schrale huid, jeukende en gebarsten huid en kalmeert irritaties en microbiële huidinfecties. Het creëert een beschermende barrière over het huidoppervlak die verder verlies van vocht voorkomt. 
  • Vermindert stress: Olijfolie helpt bij het kalmeren van de zenuwen, waardoor de bloedcirculatie door het hele lichaam verbeterd en stress vermindert.
  • Vermindert striae: Het gebruik van massageolie met olijfolie op plekken met striae is een effectieve remedie tegen het verwijderen en verminderen van striae. Zorg er tijdens het masseren van de huid voor dat de olie volledig in de poriën wordt opgenomen.
  • Vertraging van de veroudering van de huid: Olijfolie helpt bij het behouden van de gezondheid en elasticiteit van de huid, waardoor vroegtijdige verzakking en huidveroudering worden voorkomen.