tocoferol

 

Tocoferol staat ook wel beter bekend als Vitamine E en is een werkstof voor cosmetica en een antioxidant voor cosmetica, parfum en geurproducten. Vitamine E staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Antioxidanten helpen uw lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. 

Vitamine E maken we niet zelf aan, maar moeten we binnenkrijgen via onze voeding. Het zit onder andere in verse groenten, plantaardige oliën, granen en noten. Van nature komt vitamine E het meeste voor in de huid. Tocoferol zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, het beperkt celschade die de zon aanricht, maar bovendien versterkt het de barrièrefunctie van de huid. Als een baby geboren wordt zit er een zeer hoge concentratie van tocoferol in de huidsmeer. 

vitamine E ervoor dat andere werkzame ingrediënten in huidverzorgingsproducten dieper in de huid kunnen komen om daar goed hun werk te kunnen doen.

Allergische Reacties

Tocoferol staat op de lijst van stoffen waar je allergisch op kunt reageren, ook bij huid op huid contact. Wanneer er meer dan een bepaalde concentratie aan Tocoferol in een product zit, moet dit volgens Europese wetgeving op de verpakking worden vermeld. Let op: Wanneer jouw partner of huisgenoot een andere (huidverzorgings) product gebruikt die ook tocoferol beva , kan jouw huid toch in contact komen met deze stof via huid-huid overdracht.