Effect & gebruik paardenbloemextract

Paardenbloemen zijn in het voorjaar en de zomer veelvuldig te zien in de weilanden, maar ook tussen de tuintegels. Veel mensen vinden het lastig onkruid. Maar wist je dat paardenbloemen erg goed voor je huid kunnen zijn?

Paardenbloemextract is ook wel bekend als taraxacum officinale extract. De paardenbloem wordt veel gebruikt in cosmetica, zoals gezichtscrèmes en oliën. Paardenbloemextract staat bekend als huidverzorger omdat het veel positieve effecten op de huid heeft. Zo helpt het bij vermindering van huidveroudering, irritaties en roodheid. Ook werkt paardenbloemextract hydraterend, verbetert het de elasticiteit en helpt het bij de strijd tegen cellulitis.

 

Massage olie