Effect & gebruik hexyl cinnamal

Hexyl cinnamal is ook wel bekend onder de naam hexyl cinnamaldehyde. Het is een stof dat voorkomt in etherische olie van veel planten. Hexyl cinnamal ruikt naar jasmijn en wordt door zijn heerlijke bloemige geur dan ook veel gebruikt in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten.

Allergische reacties

Hexyl cinnamal staat op de lijst van stoffen waar je allergisch op kunt reageren. Wanneer er meer dan een bepaalde concentratie aan hexyl cinnamal in een product zit, moet dit volgens Europese wetgeving op de verpakking worden vermeld.

 

Massage olie