Effect & gebruik cinnamyl alcohol

Cinnamyl alcohol komt van nature voor in diverse etherische oliën zoals kaneel en hyacint. Het wordt gebruikt als een geurstof in diverse persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Ook wordt het gebruikt als smaakstof in diverse etenswaren.

Allergische reacties

Cinnamal alcohol staat op de lijst van stoffen waar je allergisch op kunt reageren. Wanneer er meer dan een bepaalde concentratie aan cinnamal alcohol in een product zit, moet dit volgens Europese wetgeving op de verpakking worden vermeld.

 

Massage olie