Effect & gebruik amyl cinnamal

Amyl cinnamal is een geurstof die voorkomt in diverse etherische oliën. Het heeft een bloemige geur van jasmijn en wordt door deze heerlijke geur dan ook veel gebruikt in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Ook wordt het soms toegevoegd als smaakstof aan bijvoorbeeld jasmijnthee.

Allergische reacties

Amyl cinnamal staat op de lijst van stoffen waar je allergisch op kunt reageren. Wanneer er meer dan een bepaalde concentratie aan amyl cinnamal in een product zit, moet dit volgens Europese wetgeving op de verpakking worden vermeld.

 

Massage olie